Dag 2 Palm Springs till Lake Havasu City

Fantastiskt!

Inledde med en morgonpromenad med Fred och Sammy genom en liten del av Palm springs

image

Lämnade PS kl 9 och körde upp i bergen norr ut.

Dagens rutt
Dagens rutt

Någonstans på vägen stannade vi och drack det amerikanarna kallar för kaffe, ni vet , det där lätt brunfärgade jumma vattnet som är fullkomligt DISGUSTING. Å andra sidan fick vi en ”date shake” som är en milk shake gjord på dadlar och glass. Riktigt smaskig faktiskt.

image

Date shake
Date shake

Syrkta med koffein och kolhydrater fortsatte vi till och igenom Joshua Tree national park. Helsskön åkning genom landskapet på perfekta vägar och en främmande natur.

image image image image

Lunchen intogs på ett ”sådär” ställe i staden ”29 Pines”. Det heter faktiskt så. Beläget alldeles söder om USAs största militärområde.

När vi käkat behövde vi tanka. ”Oh, varför då?” Undrar ni säkert. Jo, för att det fanns inte en enda mack ( eller något annat för den sakens skull)  de kommande 18 milen.

image

Vi körde alltså 18 mil i en enda repa utan så mycket som att växla hojen. Skojar inte! Jag rörde inte kopplingen. Det gick å andra sidan rätt fort för vi höll ca 130 knyck.

En fantastiks sträcka genom ett ödelandskap av ofantliga proportioner. Omöjligt att beskriva. En märklig företeelse var ”dust devils” som är små mini-tornados ute i öknen. Spännande.

Det funkade ganska bra trots allt bortsett från att jag fick lite krampkännigar i ett ben och att rumpan somnade ( jävligt obehagligt skall ni veta om ni inte varit med om det).

Efter en kort fikapaus körde vi den sista snutten upp till Lake Havasu City via en dam som bildar själva sjön. Det fullbordade dagens etapp om ca 32 mil.

image

LHC är en myssko stad. Anlades av en en snubbe 1964 för han här ville bygga småmotorer till motorsågar och gräsklippare bl.a. Han tjänade en förmögenhet på sina motorer men han tyckte inte att det blev ingen riktig fart på staden tyckte han. Vad gör man då?

Jo, man går och köper London bridge av engelsmännen.  Alltså den riktiga bron, the real deal. Och sen flyttar man den ut i den amerikanska öknen, bygger upp den sten för sten och sen gräver man en kanal under den. Jag gick över den idag när vi var på väg till restaurangen. Fullkomligt hysteriskt..

London bridge
London bridge

Under kvällen har vi lyssnat på Fred som är helt enastående när det kommer till historia, geografi och kultur, rena uppslagsverket. Han är överlag otroligt insatt i allt, från världspolitik till botanik. Han har för övrigt jobbat i Sverige en del på 80-talet då han hjälpte ATG att installera spelmaskiner på travbanorna, bla på Jägersro. Liten värld.

Larrys rövarhistorier från hans polisjobb (mycket biljakter och skjutande). Kolla bara hans nummerplåt…

Larry
Larry

Och sen har vi ju Bill ochhans aldrig sinande ström av dåliga skämt..

Vad sägs om den här: ” Why is there no asprin in the jungle? Because the paracetamol!” Det där kanske inte verkar så roligt, men tänk engelska men lite slarvig dialekt. Fattar ni….? Inte…

” The parrots et them all”     Säg det lite fort så blir det ” parats etthem all”.

Ja, ni förstår vilken nivå vi håller.

image

Och vad tyckte jag om dagen? Jorå….awesome!

Nöjd
Nöjd

I morgon blir det faktiskt Route 66. Vi skall köra 2 0 mil av den orörda delen av route 66. Den som inte blivit konverterad till motorväg. Skall bli spännande. Vart vi landar vet jag inte än.

Som fred säger varje gång man frågar om något han vill skall bli en överraskning ”all will be reveiled”.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s