Dag 3 Lake Havasu City till Williams AZ

Well…idag har det hänt mycket.

Vi startade seom vanligt kl 9 punktligt och körde norr ut. Vi entrade route 66 ganska omgående.

Getting pur kicks...
Getting our kicks…

Vi stannade i en stad som heter Oatman för att fika. Vi tillbringade en halvtimma med att kolla in turistfällan. Ganska trevlig fälla dock …

En åsna i Oatman...den till höger alltså
En åsna i Oatman…den till höger alltså

image

Det var dessvärre här er kära bloggförfattare goofade big time. Våra motorcyklar är utrustade med sk. keyless system. Dvs man behöver inte ha nyckeln i tändningslåset för att man skall kunna starta hojen. Efter att ha låst upp min sadelväskan för att lägga ner kameran måste jag ha glömt nyckeln sittande i väskan, startat bågen och kört iväg och tappat nyckeln. Detta upptäckte jag först när vi stannade för att äta lunch typ 6 mil slingriga vägar senare. Faaan! Som tur var kan man starta motorcykeln utan nyckel med lite pyssel (varje gång man stannat motorn). Mina sadelväskor var olåsta så det betydde att vi skulle kunna fortsätta turnén men med lite strul varje gång Hallberg skulle sarta sin hoj. Vi visste då inte var nyckeln blivit tappad. Efter diverse dividerande gick vi in i restaurangen för att luncha. När jag kom till vårt bord där de andra satt såg alla glada ut. Nyckeln var upphittad! I Oatman. Någon hade hittat nyckeln, lämnat den i en affär som ringt upp uthyrningsfirman i San Diego som ringde Fred. Toppen, men den var i Oatman, typ 1 timmes körning åt fel håll. Då säger Bill ” I’ll go get it”. Sagt och gjort. Bill skulle ansluta vid vår slutdestination framåt kvällen.

Bill kastar sig upp på hojen och far i väg. Vi andra äter lunch och piper sedan iväg på vår rutt. Vi kör väl i ca 45 minuter och håller modiga 110 för att stanna vid ett galet kafé för att plåta lite och ta en Cola.

Café hund route 66
Café hund route 66

image

Hillbillie Hallberg
Hillbillie Hallberg

image

image

Efter ca 10-15 minuter kommer Bill med min nyckel. Hur fan fort har karln kört?

Till saken hör att han är ex RAF pilot, numera mc körskollärare, kör som frivillig donnationsorgan när det behöver gå fort. Otroligt duktig förare.

Dagen hjälte, Bill
Dagen hjälte, Bill

Ordningen återställd och vi fortsätter mot vår destination Wiliams som faktiskt ligger i Grand canyons national park. Vi kör genom ett landskap som är så storslaget att det trotsar all beskrivning. Det är ofattbart STORT. Och vackert.

Efter ytterligare ett fikaställe och ett vägarbete senare är vi framme i Wiliams. Vilda western.

image

Vi bor på ett lustigt ställe med en massa nallebjörnar och blommiga tapeter. Charmigt men dessvärre knappt något vatten i kranarna.

Vi firade Bills 60-årsdag idag. Han verkar vara en allt igenom hyvens kille. Rolig, charmig och hjälpsam på alla sätt.

Och äntligen, till slut lite rörliga bilder. Bill beklagar det dåliga ljudet.

https://youtu.be/pFELNHFb_X0

I morgon blir det Grand Canyon.

Annonser

3 reaktioner på ”Dag 3 Lake Havasu City till Williams AZ

  1. Riktigt trevligt att sitta här hemma och följa med på er fantastiska resa! Ett sent men stort grattis till Sammy, och fortsatt trevlig resa! Och håll koll på dina nycklar 😀

    Gilla

  2. Otroligt härliga vägar o vilket landskap. Gillar hillbill stuket på ställen o kåkar. Fick igenom gulingen på besikt.Hurra
    Kram fra kuglarna hälsa Sammy o dom nya polarna

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s